Dzięki temu urządzeniu sprawdzisz dokładnie temperaturę przygotowywanych przez Ciebie posiłków. Nadaje się idealnie do pomiaru temperatury mięsa, ciast, cieczy oraz wszelkich innych potraw, napojów.
Produkt znajduje także zastosowanie w laboratoriach, fabrykach oraz wszędzie tam gdzie chcesz mieć kontrolę nad temperaturą.
Bezprzewodowy i inteligentny termometr, który pozwoli na dokładny pomiar temperatury. Wskazuje temperaturę wewnątrz mięsa oraz temperaturę otoczenia. Łączy się ze smartphonem przez Bluetooth. Zasięg urządzenia to 18m (w dogodnych warunkach)
✅ Zakres pomiaru sondy: -20 +100 ℃
✅ Zakres temperatury zewnętrznej do bezpiecznego pomiaru: 0 +300 ℃
✅Wodoodporny (IP67)
Duży zakres wytrzymałości na wysoką temperaturę otoczenia sprawia, że sonda może być umieszczona bezpośrednio w piecu, wewnątrz grilla w zakresie do +300 ℃.
AIBBQ to dedykowana aplikacja, który łączy termometr ze smartfonem przez Bluetooth przy niskim zużyciu energii. Wygodna w obsłudze, czytelna i funkcjonalna aplikacja sprawia, że gotowanie staje się łatwiejsze.
Najważniejsze funkcje aplikacji:
OPIS EKRANU APLIKACJI:
Znajdzie również szereg zastosowań w innych niż kuchnia dziedzinach gdzie potrzebny jest szybki, precyzyjny i bezprzewodowy pomiar.
Aplikacja dostępna jest w kilku wersjach językowych, m.in. w Angielskim i Niemieckim.
BENETECH to producent zaawansowanej aparatury pomiarowo-kontrolnej. Wyspecjalizowany dostawca profesjonalnych, cyfrowych narzędzi pomiarowych, a także innych urządzeń elektronicznych.
BENETECH POLAND to autoryzowany i bezpośredni dystrybutor tej marki w Polsce i Europie.
W katalogu marki znajdziesz m.in:
Arkusz danych
Szczegółowe oznaczenie
Do czego służy szpilkowy termometr do żywności?
Szpilkowy termometr do żywności służy do dokładnego pomiaru temperatury wewnątrz potraw, co pozwala na ich bezpieczne i optymalne przygotowanie. Używanie termometru eliminuje konieczność opierania się na niedokładnych metodach, takich jak ocena wizualna lub dotykowa.
Jak używać szpilkowego termometru do żywności?
Jakie są zalecane temperatury dla różnych rodzajów potraw?
Mięso: Wołowina: 57°C (średnio wysmażone), 71°C (dokładnie wysmażone); Wieprzowina: 71°C; Drób: 74°C; Ryby: 63°C. Jaja: 63°C dla jajek na twardo. Zupa i sos: 74°C. Pieczywo: 93°C.
Jak dbać o szpilkowy termometr do żywności?
Jakie są zalety szpilkowych termometrów do żywności?
Jakość
Bardzo dobra jakość, przyjemna aplikacja i wygodny termometr, nie znalazłem żadnych wad. Szczerze polecam, dziękuje za produkt.